Упис у први разред
Исказивање интересовања за упис у први разред ОШ "9. октобар" у Прокупљу

Поштовани родитељи/други законски заступници,
Попуњавањем овог упитника од данас исказујете интересовање за упис свог детета у нашу школу. Подаци које достављате ће се користити у сврхе уписа ученика. Сву документацију потребну за упис детета у школу Управа школе преузима електронским путем, без доношења папирне документације. Након попуњавања овог упитника бићете благовремено обавештени телефонским путем о даљој процедури уписа детета у први разред. Све информације које су вам потребне можете добити путем телефона на број 027-331-043.
У први разред се уписују деца рођена од 1. 3. 2016.године до 28. 2. 2017. године. Уколико територијално не припадате нашој школи, потребно је да попуните молбу у просторијама школе до 1. 2. 2023. године.
За превремени упис у први разред могу се пријавити и деца рођена у периоду од 1. 3. 2017. године до 31. 8. 2017. године, за шта је потребна провера спремности за полазак у школу коју организује школа.
Срећан полазак у школу!
Управа ОШ "9.октобар"
Свети Сава
Срећна вам слава Свети Сава !

Овогодишњи Савиндан обележили смо пригодним програмом и сечењем славског колача.
Нека вам сваки школски дан буде испуњен радошћу, осмесима, успесима, добрим здрављем и међусобним дружењем.

У оквиру програма „Школе за 21.век“, који спровoди Министарство просвете, науке и технолошког развоја РС у сарадњи са Британским саветом, све основне школе у Републици Србији добиле су микробит програмабилне уређаје, у складу са бројем својих ученика. Ови уређаји предвиђени су за коришћење у настави Информатике и рачунарства (наставна тема Пројектни задатак у 7. и 8. разреду), као и у наставним активностима осталих предмета које омогућавају интеграцију дигиталне технологије у процес наставе и учења. Како би коришћење ових уређаја било додатно подржано, развијена је бесплатна онлајн обука за наставнике свих предмета: Примена микробит уређаја – основна обука за наставнике.

Обука се налази на адреси microbit.britishcouncil.org/sr . Упутство за приступање обуци налази се у прилогу.

Наставници који успешно заврше обуку добиће 2 сертификата:

међународни, који генерише платформа на којој похађају обуку и
национални (8 сати стручног усавршавања, број решења министра: 610-00-01713/2019-07 од 17.12.2019. године).

Наставници добијају национални сертификат тако што преузимају међународни и шаљу га на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Убрзо, еклектронским путем, добиће национални сертификат у PDF формату.

Молимо Вас да подстакнете наставнике свих предмета да се укључе у представљену онлајн обуку.

Такође, молимо Вас да да наставницима информатике и рачунарства ставите на располагање микробит уређаје, као и да мотивишете наставнике осталих предмета да, у сарадњи са наставницима информатике и рачунарства, интегришу микробит програмабилне уређаје у активности наставе и учења, а све у циљу обезбеђивања конструкције функционалних знања и развоја дигиталне компетенције ученика.

Хвала на сарадњи,

др Саша Стојановић

помоћник министра за дигитализацију у просвети и науци


Основна школа "9. октобар"